ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ 

 

 

Οι Αρχάνθρωποι δημιουργήθηκαν από τον Αλέξανδρο Ζαχαριάδη το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Το όνομα τους πήραν από τούς πρώτους ανθρώπους που εμφανίστηκαν στη γη πριν 1 εκατομμύριο χρόνια περίπου.
Στη σημερινή του μορφή το σχήμα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ζαχαριάδη (φωνή, σύνθεση, στίχοι), Κρυστάλλη Βουζάκη (κιθάρα), Χρήστο Γεωργακάκη (μπάσο), Κωνσταντίνο Σακαλή (πλήκτρα),  Ελισάβετ Μήτσα (βιολί) και Νίκο Βοζίκη (τύμπανα). 
Οι περισσότεροι μουσικοί υπήρξαν μέλη σε παλαιότερα συγκροτήματα, ενώ ο Αλέξανδρος Ζαχαριάδης συμμετείχε και σε σχήματα στη rock σκηνή του Leeds , κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Αγγλία.
Η μουσική του σχήματος ενώ κινείται στον ευρύτερο εναλλακτικό χώρο του ροκ, ακουμπώντας στο έντεχνο, αποφεύγει να υιοθετεί τις συνθετικές ταμπέλες  που εφευρίσκονται από τους επιτήδειους για την ανανέωση της εφήμερης μόδας και πλασάρονται ως ¨πειραματισμοί ¨ και ¨νεωτερισμοί¨. 
Τα τραγούδια έχουν ελληνικό στίχο, όπου αναπτύσσονται θεματικές που αφορούν τη ζωή, τον έρωτα, το
μεταφυσικό, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και τις υπαρξιακές αναζητήσεις. Όλα ιστορίες γεμάτες
εναλλασσόμενες εικόνες και ήρωες με ανθρώπινες αδυναμίες, που αρνούνται όμως να συνθηκολογήσουν.
Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε από την Wipeout το 1998 με τίτλο "Η Πτήση του Ίκαρου"  και περιλάμβανε 24σέλιδο ένθετο με εικονογραφημένους τους στίχους των τραγουδιών.
Το δεύτερο cd των Αρχανθρώπων "Αινίγματα Και Μυστικά" βγήκε το 2002, ενώ το 2006 κυκλοφόρησε το άλμπουμ τους με τίτλο "Εφήμεροι Εραστές".
Σήμερα, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το νέο κύκλο τραγουδιών τους "Απόδραση".

προς κεντρική σελίδα